Beeldmerk-logo_ZaansePas

Veelgestelde vragen: algemeen

De ZaansePas is er voor iedereen. Voor jong en oud. Voor alleenstaanden en grote gezinnen. Voor inwoners van de Zaanse dorpen en Zaandam. En voor alle mensen die er graag op bezoek komen.

De pas is te koop voor het standaardtarief van € 25,- per jaar. Het is mogelijk om een ZaansePas voor kinderen te kopen bij aankoop van minimaal één pas door de ouder of verzorger voor het standaardtarief. Dit kan als ze tussen 4 en 18 jaar oud zijn en in Zaanstad wonen. 

 

Wil je een kinderpas aanschaffen? Doe dit dan in dezelfde bestelling.

 

Sommige inwoners krijgen de ZaansePas gratis, zoals inwoners met een laag inkomen en mantelzorgers die van de gemeente Zaanstad een mantelzorgwaardering krijgen. Kijk hier voor meer informatie.

De ZaansePas is een persoonsgebonden pas en werkt met een digitale pas in een (gratis) app en met een fysieke pas. Met je eigen pas kun je een jaar lang gratis of met korting leuke dingen doen. Op de website en in de ZaansePas app vind je het volledige aanbod op een rij. Kies een actie of uitje en geniet.

Met de ZaansePas kun je gratis of met flinke korting genieten van al het moois in de Zaanstreek. Met een gevarieerd aanbod op sportief, recreatief en cultureel gebied is de ZaansePas dé manier om de eigen streek te (her)ontdekken of alles uit je bezoek te halen. Het aanbod wordt het hele jaar aangevuld. Bekijk hier alle acties.

We hebben al een persoonlijk account voor je aangemaakt. Je kunt direct gebruikmaken van de ZaansePas. Daarvoor hoef je maar één ding te doen: inloggen. Daarna kun je meteen zien van welk voordeel je kunt profiteren.

 

Log in met je kaartnummer en postcode via de website of via de ZaansePas app. De gratis app kun je downloaden in de AppStore en in de Google PlayStore.

 

Op de website en in de ZaansePas app vind je het volledige actieaanbod op een rij. Onder het menu ‘Acties’ vind je diverse acties waarbij je als pashouder korting ontvangt op bijvoorbeeld de toegang, deelname of de aanschaf van een product. Bij de actie staat beschreven hoe je deze kunt verzilveren. Dit kan bijvoorbeeld met een e-ticket zijn of door het laten scannen van jouw pas bij de aanbieder. Nadat je een actie hebt uitgekozen, ontvang je een bevestigingsmail. Daarin staat ook beschreven wat je moet doen om gebruik te kunnen maken van de actie.

Op de website en in de ZaansePas app vind je het volledige actieaanbod op een rij. Onder het menu ‘Acties’ vind je diverse acties waarbij je als pashouder korting ontvangt op bijvoorbeeld de toegang, deelname of de aanschaf van een product. Bij de actie staat beschreven hoe je deze kunt verzilveren. Dit kan bijvoorbeeld met een e-ticket zijn of door het laten scannen van jouw pas bij de aanbieder. Nadat je een actie hebt uitgekozen, ontvang je een bevestigingsmail. Daarin staat ook beschreven wat je moet doen om gebruik te kunnen maken van de actie.

In sommige gevallen wel, maar in andere gevallen dien je eerst een voucher aan te schaffen. Op de website en in de ZaansePas app staat bij het actieaanbod beschreven hoe je een actie kunt verzilveren.

Dat kan. Je kunt hier een formulier invullen om een fysieke pas aan te vragen. Let op: dit kan alleen als je al een digitale pas hebt ontvangen.

Heb je nog geen pas? Jouw ZaansePas bestel je gemakkelijk online of kijk hier of je in aanmerking komt voor een gratis pas.

Wil je voor je partner en/of kinderen ook een fysieke pas aanvragen? Vul dan voor elke pashouder het formulier in.

De gratis app kun je downloaden in de AppStore en in de Google PlayStore.

Om te kunnen inloggen heb je jouw kaartnummer en postcode nodig. Het kaartnummer vind je op de pas zelf en in de brief die je samen met jouw ZaansePas hebt ontvangen. Hier vind je een een aantal handleidingen.

Dat verschilt per actie. Sommige acties zijn één keer geldig of voor een bepaalde periode, van andere acties kun je meerdere keren gebruikmaken. Hier kun je per actie bekijken welke regels er gelden.

Bekijk hier het gehele aanbod.

De ZaansePas is online te koop via de website. Op een later moment zal de pas ook te koop zijn bij diverse verkooppunten in de Zaanstreek.

Je kunt een familielid, vriend/vriendin of een zakelijke relatie verrassen met een ZaansePas. Kijk hier voor meer informatie en voor het bestellen van de pas.

Ja, dat kan. Een fysieke pas staat gekoppeld aan de digitale pas.

De gratis ZaansePas app kun je downloaden in de AppStore en in de Google PlayStore.

De ZaansePas is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Jouw ZaansePas wordt zo spoedig mogelijk naar het opgegeven adres verstuurd.

Nee, studenten krijgen geen korting. Je kunt de pas tegen het standaardtarief aanschaffen.

Nee, 65-plussers krijgen geen korting. Je kunt de pas tegen het standaardtarief aanschaffen.

De ZaansePas is persoonsgebonden en kun je niet delen. Het kan voorkomen dat een ondernemer naar je legitimatie vraagt.

Neem hiervoor contact op met de Service afdeling van de ZaansePas.

Als je een fysieke pas hebt, dan vind je de barcode op de achterzijde van de pas. In de ZaansePas app druk je de knop ‘Scannen’ om de barcode van jouw pas te tonen.

Ja, dat kan. De ZaansePas is er voor iedereen. Voor jong en oud. Voor alleenstaanden en grote gezinnen. Voor inwoners van de Zaanse dorpen en Zaandam. En voor alle mensen die er graag op bezoek komen.

Ja, dat kan. Bij jouw bestelling kun je een ander bezorgadres opgeven.

Nee, alleen met een ZaansePas kun je gebruikmaken van een actie. Heb je nog geen pas? Je koopt hem hier.

De verzendkosten zijn vanaf € 1,95 per bestelling (afhankelijk van het aantal passen).

Nee. Twee maanden voor het verlopen van jouw ZaansePas ontvang je automatisch bericht dat jouw pas verloopt. Hierin vind je informatie en een betaallink hoe je jouw pas met een jaar kunt verlengen. Doe je niets, dan wordt jouw pas niet verlengd. Voor houders van een gratis ZaansePas gelden andere regels. Kijk hier voor meer informatie.

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Onderaan elke mailing die je van ons ontvangt, staat een link om je uit te schrijven. Zodra we je afmelding hebben ontvangen, ontvang je geen mailings meer van ons.

Je kunt de Service afdeling van de ZaansePas zowel telefonisch als per mail bereiken of vul het contactformulier in op de website. Kijk hier voor alle informatie.

We zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 – 17.00 uur.