Beeldmerk-logo_ZaansePas

Veelgestelde vragen: Meedoen Zaanstad partners

Meedoen Zaanstad is een regeling waarmee kind(eren) in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen een jaar lang gratis kunnen sporten of culturele activiteiten doen. En daarnaast ook hun zwemdiploma AB kunnen halen. De gemeente wil dat alle kinderen hun sportieve of creatieve talenten kunnen ontdekken. Ook als daar thuis minder geld voor is. Meedoen Zaanstad helpt daarbij. 

Ouders vragen de regeling aan via de gemeente. Als zij voldoen aan de voorwaarden krijgen zij een bevestiging en wordt Meedoen Zaanstad gekoppeld aan hun ZaansePas. Dan kunnen zij via de website of de app van de ZaansePas voor datzelfde kalenderjaar een activiteit voor hun kind(eren) kiezen. De administratieve afhandeling loopt via de ZaansePas. Aanbieders hebben toegang tot de ZaansePas module en beheren daarin zelf eenvoudig hun Meedoen Zaanstad zaken.

  • Het betreft een sport, sociaal-culturele of maatschappelijke activiteit.
  • De aanbieder biedt een voorziening aan voor kinderen of jongeren in gemeente Zaanstad.
  • De maximale vergoeding bedraagt € 550,- per 12 maanden. De hoogte van de vergoeding bedraagt niet meer dan het reguliere bedrag dat de aanbieder van de voorziening in het algemeen in rekening brengt.
  • De aanbieder is gevestigd in regio groot Zaanstreek.
  • De aanbieder is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Dat kan met hun persoonlijk pasnummer via de website of via de app op de telefoon of ander mobiel apparaat. Het is ook mogelijk om hun pas te laten scannen bij de aanbieder, als dat de voorkeur heeft voor de aanbieder. Het voordeel hiervan kan zijn dat ouders die het online inschrijven lastig vinden hier door de aanbieder bij geholpen kunnen worden.

Nee er zijn voor partners geen kosten verbonden. De gemeente vergoedt, via de ZaansePas module, het volledige les-, cursus- of -contributiegeld. Dit wordt betaald zodra de activiteit is gestart.

De gemeente hanteert een maximum bedrag van € 550 per kind per jaar voor een sport- of cultuuractiviteit. We willen voorkomen dat ouders een eigen bijdrage moeten betalen. We vragen daarom aan aanbieders om hun activiteitenaanbod zo in te richten dat dit maximumbedrag niet wordt overschreden. Is dit echt niet mogelijk? Dan gaan we in overleg wat de mogelijkheden zijn.

Aanmelden kan eenvoudig via het aanmeldformulier voor partners. Na aanmelding nemen wij contact met je op en ontvang je meer informatie en een handleiding zoals inlogcodes voor de ZaansePas module, uitleg hoe je activiteiten aanbiedt en alle andere praktische zaken over aanmelding en deelname van kinderen aan de activiteiten.   

Stuur een mail naar [email protected] of bel met de Service afdeling van de ZaansePas: 088 - 538 7075 (maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur).