Beeldmerk-logo_ZaansePas

Zoveel verbinding met één pas

3 juli 2024

In september 2023 werd de ZaansePas geïntroduceerd. Inmiddels is de pas uitgegroeid tot een belangrijk hulpmiddel om de veelzijdigheid van Zaanstad toegankelijk te maken voor alle inwoners. De pas verbindt gemeente, inwoners, ondernemers en verenigingen. Door de pas te kopen help je letterlijk iemand anders. We leggen graag uit hoe.

De ZaansePas geeft een jaar lang voordeel bij lokale winkels, horeca, musea, theaters, sportactiviteiten en uitjes. Hierdoor kunnen mensen genieten van alles wat Zaanstad te bieden heeft.

De ZaansePas verbindt gemeente, inwoners, ondernemers en verenigingen. De pas is voor de gemeente een handig en duurzaam hulpmiddel om verschillende regelingen uit te voeren. Nu wordt de pas bijvoorbeeld al gebruikt voor de Meedoen Zaanstad regeling en de Kleding- en schoenreparatieregeling.

Dankzij de Meedoen Zaanstad regeling kunnen kinderen een jaar lang gratis sporten of aan cultuur meedoen. Kinderen tot 11 jaar kunnen zelfs hun zwemdiploma A+B halen. Dit helpt kinderen in hun ontwikkeling en welzijn.

De pas is er echt voor iedereen, ongeacht ongeacht inkomen of achtergrond. Inwoners met een laag inkomen krijgen de ZaansePas gratis. Mantelzorgers krijgen ook een gratis pas als waardering voor hun onmisbare hulp aan anderen.

Lokale Zaanse ondernemers kunnen zich aansluiten en samenwerken met de ZaansePas. Op die manier kunnen ze hun organisatie en diensten promoten. Dit is niet alleen goed voor de lokale ondernemers, maar het helpt ook de lokale economie.

Verenigingen die samenwerken met de ZaansePas werken aan hun bekendheid én stimuleren de ontwikkeling en het welzijn van de deelnemers.

Door de pas te kopen, help je anderen. Pashouders krijgen voordelen en kortingen en ondersteunen de lokale economie. De opbrengst van de pas wordt opnieuw geïnvesteerd in de ZaansePas, zodat er meer initiatieven en activiteiten komen, ook voor mensen met minder geld.

De ZaansePas moedigt alle Zaankanters aan om hun streek te ontdekken en waarderen. Of je nu gebruik maakt van gemeentelijke regelingen, een ondernemer bent die klanten zoekt, of gewoon wilt genieten van Zaanstad – de ZaansePas biedt iets voor iedereen.

Heb je nog geen ZaansePas? Bestel hem snel.

Deel dit artikel op: