Beeldmerk-logo_ZaansePas

Ondernemer in het zonnetje: Nansi Kledingreparatie & ontwerpen

4 juli 2024

Regelmatig zetten we een deelnemer van de ZaansePas in het zonnetje. Dit keer Kledingreparatie & ontwerpen Nansi, één van de reparateurs in Zaanstad waar iedereen met een ZaansePas terecht kan om hun €10,- reparatietegoed te besteden.

Het mooiste aan dit werk is de creativiteit die erbij komt kijken. Elke reparatie is anders en vraagt om inventieve oplossingen. Het geeft veel voldoening om een stuk kleding weer tot leven te brengen en de klant blij te zien vertrekken.

Door kleding te repareren in plaats van weg te gooien, verlengen we de levensduur van de kledingstukken. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee van de klant, maar ook voor het milieu. Het is mooi om te zien dat mensen steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid en hergebruik.

Jazeker. Sinds de gemeente Zaanstad de regeling in maart van dit jaar introduceerde waarbij pashouders jaarlijks €10,- korting krijgen op een reparatie, hebben we meer klanten gezien. Mensen komen regelmatig binnen om hun ZaansePas te gebruiken voor reparaties. Het varieert van eenvoudige reparaties tot het vermaken van kledingstukken.

Ik denk dat kledingreparatie steeds belangrijker zal worden, vooral met de groeiende aandacht voor duurzaamheid. Mensen willen bewuster omgaan met hun aankopen en zien de waarde in van het behouden en herstellen van hun kleding. Ik hoop dat we nog meer mensen kunnen inspireren om hun kleding te laten repareren.

Ik zou iedereen willen aanmoedigen om na te denken over reparatie voordat ze iets nieuws kopen. Het is goed voor het milieu en je bespaart geld. En als je nog geen ZaansePas hebt, raad ik je aan om er een aan te schaffen.

Je vindt Kledingreparatie & ontwerpen Nansi in Winkelcentrum Gibraltar in Zaandam. Kijk hier voor meer informatie over de Kleding- en schoenreparatie regeling.

Kortom het is goed om te gebruiken wat we al hebben. En sowieso geen kleding en schoenen bij het restafval weggooien, want daar hoort het niet.

Heb je nog geen ZaansePas? Bestel hem snel.

Deel dit artikel op: